Вести Македонија

Земјотрес од 2,6 Рихтерови степени во Струмица

Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет (ПМФ) во Скопје, денеска во 9.48 часот регистрирала земјотрес во епицентралното подрачје на Струмица. Неговата Рихтерова магнитуда изнесува 2.6, а бил почувствуван од населението во околината на Струмица со интензитет од III степени според Европската макросеизмичка скала.

Алтернатива Настани

Земјотрес #5: Фестивал на независна музика

  ЗЕМЈОТРЕС #5 Фестивал на независна музика сабота, 4-ти февруари 2017, почеток: 19:00, крај: 05:00 Цена на влезница: 150 ден. | На врата: 200 ден. Младински Културен Центар ВАЖНО: Влезници во ограничен број во продажба од 16-ти јануари на билетара на МКЦ. Земјотрес е музички фестивал на македонските независни дискографски куќи. Инициран од Sixtynine Records, […]