Вести Македонија Ударни вести

25 септември, првиот ден на Јом Кипур е неработен ден за еврејската заедница

Сподели:

 

Согласно Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 25 септември 2023 година (понеделник), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур е неработен ден за припадниците на еврејската заедница во РС Македонија, информираат од Министерството за труд и социјална политика.

Сподели: