Categories: Вести, Изјави, Интервју, Македонија, Текстови

ИНТЕРВЈУ со Игор Иванов-Изи: Во нашата работа секој треба да води своја борба

  Вечерва во Кинотеката е прикажан филмот ПРЕВРТЕНО (Upside Down) на Игор Иванов-Изи по повод 15 години од неговата премиера.…

Read More
Categories: Интервју, Текстови

Гоце Стојановски: КИЦ Романса-Македонска Каменица со богата културна и едукативна содржина

  ДЕНЕС: Колку долго функционира КИЦ Романса во Македонска Каменица и кои се моменталните активности? СТОЈАНОВСКИ: КИЦ Романса функционира од…

Read More
Categories: Вести, Интервју, Македонија, Став, Текстови, Топ теми, Ударни вести

Не се исклучува светска нуклеарна војна – Мерсел БИЉАЛИ

  ДЕНЕС: Морам да признам дека бевте во право кога во една од Вашите колумни, веднаш по руската инвазија во…

Read More
Categories: Вести, Интервју, Колумна, Македонија, Текстови, Топ теми, Ударни вести

ИНТЕРВЈУ со Д-р Бундовски, најмладиот доктор на првата трансплантација на срце

  Македонската медицина минатата година оствари врвен кардиохируршки подвиг: на државната Клиника за кардиохирургија, под раководство на Проф. Д-р Сашко…

Read More
Categories: Вести, Изјави, Интервју, Македонија, Став, Текстови, Ударни вести

ЈАНЕВСКИ: Одлучно за спортот во Општината Ѓорче Петров

    Во текот на изминатите денови кандидатот за градоначалник на општината Ѓорче Петров од граѓанското движење “Одлучно за промени”…

Read More
Categories: Вести, Интервју, Македонија, Текстови

Јаневски: Да го направиме Ѓорче место каде ќе сакаат луѓето да живеат, а не да заминуваат

    Интервју со Љупчо Јаневски, кандидат за градоначалник на Општина Ѓорче Петров од коалицијата на ДОМ и ЛДП, под…

Read More
Categories: Вести, Интервју, Македонија, Текстови, Ударни вести

Љупчо Јаневски, кандидат за градоначалник: Ѓорче Петров е западната порта на градот Скопје

  Од Директор на Агенција за промоција и поддршка на туризам, до кандидат за Градоначалник на општина Ѓорче Петров, Љупчо…

Read More
Categories: Интервју, Текстови, Топ теми, Ударни вести

ИНТЕРВЈУ со Драган Маца Маринковиќ: Публиката ми верува и јас ја почитувам

  Драган Маца Маринковиќ е актер, режисер, телевизиски водител и учесник во реалити шоуа. Глуми во голем број филмови, серии…

Read More