Categories: Алтернатива, Настани

Промоција на “Мојот сон” од д-р Џемиле Берат

На 14 април (недела), во 12 часот, во НУ Центар за култура Крива Паланка , ќе биде промовирана  автобиографската книга „Мојот сон” на д-р Џемиле Берат, псхијатар во…

Read More
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Ванковска: Ако ме ставаат на црна листа, нека побрзаат зошто планирам да победам на изборите

“Како единствен претседателски кандидат кој отворено ги доведува во прашање Преспанскиот и Рамковниот договор, кои се американски чеда, оваа порака…

Read More
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Димитриевски: Македонците да си останат Македонци и да влезат во големото европско семејство

„Македонија е основана со Манифест, а ЗНАМ се базира токму на тие основи и сметам дека по Крушево и АСНОМ…

Read More
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Пендаровски: Прв претседател којшто постави жена аѓутант

“Бев првиот претседател во историјата на независна Македонија којшто постави жена за аѓутант, во Армија која доминантно важи за машка…

Read More