Вести Македонија

360˚ ВИДЕО: Законот за Албанскиот јазик оди на анализа пред Венецијанската комисија

Сподели:

Во интервју за „360 Степени“, вицепремиерот за европски прашања, Бујар Османи, зборуваше за новиот закон за унапредена употреба на албанскиот јазик, првичното противење на ДУИ тој да оди на анализа пред Венецијанската комисија и подоцнежната согласност за тоа.

Сподели: