Вести Македонија

66 санкции за автобуси што вршат превоз на ученици

Сподели:

 

Во текот на вчерашниот ден (30.03.2023) во периодот од 12.00 до 16.00 часот на територијата на РС Македонија спроведена е акциска контрола на возила што вршат јавен превоз на ученици.

При контролата констатирани се 66 сообраќајни прекршоци, од кои 10 за непрописно вклучување во сообраќај, девет за возење без сообраќајна дозвола, шест за користење мобилен телефон за при возење…

На вонреден технички преглед биле упатени осум возила.

Сообраќајните контроли за зголемување на безбедноста на учениците од дома до училиште и од училиште кон дома продолжуваат и во наредните денови.

МВР апелира сите да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи и на тој начин сите заеднички да придонесеме да се зголеми безбедноста на децата и на сите нас.

Сподели: