Вести Македонија Ударни вести

Апелација ќе ја разгледува жалбата на напаѓачот на Шекеринска

Сподели:

На јавна седница во Апелација денеска ќе се разгледува жалбата на напаѓачот на тогашната пратеничка, сегашна министерка за одбрана, Радмила Шекеринска што се случи во нередите во Собранието на 27 април.

Во жалбата се бара промената на квалификацијата на делото и на висината на казната. Ангелов беше осуден на четири години затвор за кривично дело насилство. За време на судењето тој призна вина за стореното дело.

Неговата одбрана се жали на квалификацијата на делото и на висината на казната и своите аргументи во жалбата ќе ги изнесе денеска на седницата.

 

 

Сподели: