Апелација: Притвор за Грујовски, Јакимовски и Бошковски – Мијалков останува без пасош

Сподели

Aпелацискиот суд денеска одлучи да им додели притвор на Горан Грујовски, Тони Јакимовски и Никола Бошковски, сите вработени во МВР и обвинети во случаите „Таргет“ и „Тврдина“ на Специјалното јавно обвинителство.

За останатите обвиниети се потврдуваат претходните решенија на Кривичниот суд.

Сашо Мијалков, првообвинет во случаите „Таргет“ и „Тврдина“ коишто истраги по обвинителниот акт се споија во едно обвинение, останува само без својот пасош. За него СЈО бараше притвор, но притвор добија само вработените во МВР кои се обвинети за негови соработници.