Вести Македонија Ударни вести

Арсовски: Владата на СДСМ ја манипулира јавностa

Сподели:

 

„Ако СДСМ е подготвен да лаже за договарање артисти за настап, замислете за што сè е подготвен да лаже и да манипулира за многу поголеми работи што ни претстојат во наредниот период и во иднина. Излажа за прославава, излажа за 500 евра плата, излажа за влез во ЕУ и НАТО, излажа дека нема да се менува Уставот. Суши-лаже за сè и сешто. Ако артистите и прославата биле договорени пред еден месец, Владата веднаш да одговори кога е распишана јавната набавка за прославата и кој владин орган стои како организатор на таа прослава? Која е фирмата што ги изнајмува бините, озвучувањето и осветлението и колку пари чини тоа бидејќи парите се даваат од џебот на граѓаните?“, праша Арсовски.

Според него, сумата за ангажманот на изведувачите очигледно е огромна штом се крие од страна на Владата.

Сподели: