Вести Македонија

Британската компанија го купува „Скопје сити мол“

Сподели:

01

Британската компанија „Хајстед лимитед“ ја купува македонската компанија „Балфин МК“, во чија сопственост е најсовремениот трговскиот центар во Македонија „Скопје сити мол“, ексклузивно дознава еМагазин.

Според најавите, британската компанија која се занимава со инвестирање во недвижности ќе го преземе трговскиот центар по пат на стекнување на удел во „Балфин МК“. „Скопје сити мол“ вреди 70 милиони евра.

Сподели: