Вести Македонија Ударни вести

Денот на независноста ќе се одбележува под мотото „Македонија слободна, слободно живее“

Сподели:

Македонија слободна, слободно живее – ова е слоганот под кој ќе се одбележи оваа година Денот на независноста на Република Македонија, 8 септември.

Централната прослава за Денот на независноста на Македонија започнува во 17:30 минути во четврток, 7 септември со интерактивна уметничка инсталација – изложба на платото пред Владата и внатре во зградата. Владата ги отвара вратите на приземјето од својата зграда за сите заинтересирани граѓани на Република Македонија, каде преку визуелни елементи ќе бидат претставени мотиви од независноста и развојот на државата.

Активностите по повод на Денот на независноста ќе се одвиваат 6, 7, и 8 септември.

Сите активности се од отворен карактер, ги покануваме граѓаните да се приклучат и заедно да го прославиме Денот на независноста на Република Македонија.

Сподели: