Вести Македонија

Депозитната база на банките во април забележа пад од 2,2 проценти

Сподели:

74001071

Депозитната база на банките во април забележа значителен пад од 2,2 проценти на месечна основа, поради неизвесниот домашен политички амбиент.

– Првичните податоци за мај покажуваат понатамошен тренд на намалување на депозитите, но многу послабо во однос на април, при што од дневните податоци за втората половина на мај и за првата половина од јуни се забележува значително стабилизирање на депозитната база. Ова упатува и на стабилизирање на согледувањата на економските субјекти – се вели во соопштението на Народна банка.

http://meta.mk/depozitnata-baza-na-bankite-vo-april-zabelezha-pad-od-2-2-protsenti/

Сподели: