Вести Македонија Ударни вести

ДИК: До 9 часот излезноста е 2,5% проценти

Сподели:

Сите 3.480 гласачки места навреме се отворени и за првите 2,5 часа од гласањето на референдумот не се регистрирани неправилности, соопшти ДИК на првата прес-конференција.

Според податоците на Државната изборна комисија, до 9 часот своето гласачко право на референдумот го искористиле 2,5% од гласачите. Податокот е добиен по обработка на 71% на добиени податоци.

До сега биле поднесени 3 приговори за заштита на личното изборачко право.

Сподели: