Вести Македонија Ударни вести

ДИК почнува кампања за референдумот: „Твој став – твое право“

Сподели:

Државната изборна комисија од утре ќе почне кампања за информирање на граѓаните за референдумот, кој ќе се одржи на 30 септември со слоганот „Твој став – твое право“ .

Од Комисијата појаснуваат дека со видеозаписи ќе се огласат, во кој едниот дел ќе биде од информативен карактер, а другиот ќе се однесува на едукација на гласачите за нивното гласачко право.

Печатницата „Киро Дандаро“ е избрана да ги печати ливчињата, а за таа намена ќе бидат потрошени 13 милиони денари.

 

Сподели: