Вести Македонија

Домашните миленичиња за време на викенд ќе може да се шетаат од 20 до 20.30 часот

 

Владата на 31. седница, донесе измени на уредбата за ограничено движење за да им излезе во пресрет на сопствениците на домашни миленици.

Со овие измени и дополнувања се утврдува дека за време на викендите дозволено е шетање на милениците од 20:00 до 20:30 часот, најмногу до 100 метри оддалеченост од живеалиштето, како што предлага Ветеринарната комора на Република Северна Македонија.

Сподели: