ЕП ќе формира комисија за „Панама пејперс“

Сподели

89063523_panama_index_draft2

Комисија составена од 65 члена ќе има 12 месеци за да изработи достави извештај до Европскиот парламент за „Панама Пејперс“, соопштија од прес службата на ЕП.

Комисијата ќе разгледува обвиненија за непочитување на законите на ЕУ против перење пари и избегнување даноци.

Мандатот на Комисијата беше одобрен на 2 јуни од претседателот и лидерите на политичките групи, а денеска беше прифатен и од Европскиот парламент.

ЕП ќе формира комисија за документите од Панама