Вести Македонија

ГИ “5до12” постави шатори пред Собранието

Сподели:

 

Лицата со посебни потреби и нивните родители повторно ќе кампуваат во паркот „Жена борец“. Нивниот собир, со цел за поголеми права, го организира граѓанската иницијатива „5 до 12“.

„Сите заедно ќе покажеме дека сме свесни и зрели да ги прифатиме овие лица како еднакви и рамноправни, и сме спремни сите заедно да се заложиме за остварување на нивните права“, стои во повикот за поддршка испратен до јавноста и одговорните во Собранието и новата Влада.

Инаку, во иминатиов период иницијативата „5 до 12“ оствари средби во Собранието и работни состаноци со ресорните министерства, но се уште чекаат од ветената поддршка да произлезат и конкретни резултати. Денеска од кампот спроти Собранието тие реагираат дека се’ уште нема никакви конкретни резултати.

Сподели: