Вести Македонија

Граѓанските организации не сакаат претставници во Советот за соработка со Владата

Сподели:

protesti-nvo2-860x680

Осумдесет и девет (89) граѓански организации бараат Владата да не ја спроведува одлуката за формирање на Совет за соработка меѓу Владата и граѓанскиот сектор пред да го слушне нивното мислење во врска со тоа.

– Бараме Владата да го запре процесот за избор на претставници од граѓанското општество во Советот за соработка помеѓу Владата и граѓанскиот сектор, да направи измени и дополнувања на донесената Одлука за формирање на Советот и да отвори консултативен процес со претставниците на граѓанските организации, во кој различните мислења и ставови за Советот ќе бидат земени предвид и усогласени согласно споредбените искуства и практики – стои во изјавата упатена до Владата.

Граѓанските организации во изјавата подвлекуваат дека нема да учествуваат во процесот на избор на членови на Советот од редот на граѓанските организации.

http://meta.mk/graganskite-organizatsii-ne-sakaat-pretstavnitsi-vo-sovetot-za-sorabotka-so-vladata/

Сподели: