Вести Македонија Ударни вести

ХЕЛСИНШКИ КОМИТЕТ: Жените имаат права!

Сподели:

Во рамките на проектот „Жените имаат права” ја започнуваме кампањата Дали знаеше дека? чија цел е да ги информира жените и девојките за нивните права загарантирани со Конвенцијата за елиминација на сите форми на дискриминација врз жената и со националната правна рамка. Проектот „Жените имаат права!” e во рамките на регионалната програма „Спроведување на норми, промена на ставови”, финансирана од Европската Унија.

Сподели: