Хоџа од БЕСА поднесе оставка од функцијата министер

Сподели

 

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Хоџа поднесе оставка од функцијата министер, денеска на прес конференција поднесе оставка од својата функција.

„Поднесувам оставка од функцијата министер, заедно со двајцата заменици министри“, порача Хоџа.

Хоџа рече дека ја реализира оставката што ја најави од претходно, откако  една владејачка партија, на чело со вицепремиерот од нејзините редови, го загрозиле демократското право на глас на неодамнрешните избори.