И одбраната во случајот „Транспортер“ побара иземање на судскиот совет

Сподели

Во Кривичниот суд Скопје денеска се одржува ново рочиште за случајот „Транспортер“ на кое се присутни сите 21 обвинети лица.

Во овој случај се обвинети поранешниот битолскиот градоначалник Владимир Талески и уште 20-тина лица за злоупотреба на службената положба во врска со организирањето превоз на ученици во Битола, со што е направена проневера на околу 360.000 евра.

Адвокатот на Талевски побара изземање на судскиот совет по што судот даде пауза од еден час.