Вести Македонија Ударни вести

Исчистено големо количество отпад од парк-шума Водно

Сподели:

 

Екипите на ЈП „Паркови и зеленило“ изминатата недела исчистија големо количество отпад од парк-шумата Водно.

 

 

Со подобрувањето на временските услови и зголемената посетеност на парк-шумата Водно се зголемува и количеството на отпадоци фрлени од  несовесни посетители.

 

 

Во рамките на оваа акција на ЈП „Паркови и зеленило“ собраа четири полни камиони со отпадоци и тоа кај набљудувачницата пред Средно Водно, кривината кон патот за Сончев Град и на малиот паркинг.

Град Скопје апелира граѓаните да се грижат за природата, да го одложуваат отпадот во најблиската корпа за отпадоци и да се одржува Водно чисто.

 

Сподели: