Изгаснат пожар во Делогожди – фрлени над 20 тони вода

Сподели

Хеликоптер Бел-412 од Одделот за  воздухопловни единици на МВР повторно дејствуваше на пожар вo шума во атарот на село Делогожди, струшко.

Хеликоптерот исфрли над 20 тона вода и во координација со силите на терен прецизно дејствуваше за гасење на преостанатите жаришта, со што пожарот е ставен под контрола.