Вести Македонија Ударни вести

Јанушев: Сѐ освен победата на Сиљановска, е изборен фалсификат (ПРЕС)

Сподели:

Генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Игор Јанушев, изјави дека власта денес воопшто не беше на висината на задаќата во вториот круг. Забележани се низа нерегуларности кои иницираат сомнеж за изборен инженеринг.

„Очекуваме победа. Сѐ освен победата на професорката Сиљановска, е изборен фалсификат“.ВМРО-ДПМНЕ се враќа на голема врата – изјави Јанушев.

Според Јанушев, регистрирани се случаи на организирано гласање, семејно гласање, поткуп, злоупотреба на полицијата.

 

Сподели: