Вести Македонија Ударни вести

Kабинет на Пендаровски: Средбата со „ОМО Илинден-Пирин“ не е откажана, се бара погоден термин

Сподели:

 

Од Кабинетот на претседателот на државата појаснуваат дека со претставниците на организациите на Македонците од Бугарија не е откажана туку се утврдува точен термин на нејзино одржување.

Од Кабинетот на Пендаровски за „Република“ велат дека е пристигнато барање за средба на што е даден позитивен одговор, но притоа не е утврден точен датум и сега се прави токму тоа.

Затоа не може да се каже дека средбата е одложена или откажана кога не ни бил утврден точен датум, – велат од неговиот кабинет.

Сподели: