Вести Македонија Ударни вести

Кампања ,,Дали знаеш?” Двојно од жените се помалку платени од мажите (ВИДЕО)

Сподели:

 

Видео кампањата „Дали знаеш?“ на Хелсиншкиот комитет за човекови права е изработена со поддршка на UN Women.

Видеата се наменети за подигнување на јавната свест за превенција, заштита и намалување на дискриминација врз жената, а се засновани на одредбите од Конвенцијата за елиминација на сите форми на дискриминација врз жената (CEDAW).

Сподели: