Вести Македонија Ударни вести

Милошоски: Скромен придонес во јавната расправа за предлог законот за ЈО

Сподели:

 

Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ на почетокот на јавната расправа за законот за јавното обвинителство, во собранието објавија транспарент на почетокот на јавната расправа за законот за јавното обвинителство, во текот на обраќањето на јавниот обвинител, Љубомир Јовески.

 

 

Пратеникот Антонио Милошоски на својот фб профил напиша:

“Скромен придонес во јавната расправа за предлог законот за Јавното обвинителство, посебно кон ставовите на обвинителот т.е. адвокатот на власта Љубомир Јовески, кој не ги почитува ниту императивните законски норми за обвинителите (член 60 од Законот за ЈО)!”

Сподели: