Вести Македонија Ударни вести

МНР објави повик за аплицирање за МКАРТА

Сподели:

 

Министерството за надворешни работи на РС Македонија ги повикува сите заинтересирани поединци, припадници на дијаспората, кои имаат интерес да бидат дел од проектот МКАРТА, да достават кратка биографија и мотивациско писмо на електронската пошта diasporadesk@mfa.gov.mk со наслов МКАРТА, најдоцна до 1 јуни 2023 година.

 

 

Сите пристигнати апликации по крајниот датум, ќе бидат земени во предвид при следната селекција. Да потсетиме, проектот МКАРТА е конципиран како поширока мрежа која би била вклучена во општествените текови во државата и претставен е во мај 2021 година.

Со овој повик Министерството за надворешни работи планира да ја прошири листата на истакнати личности од дијаспората, кои имаат дадено „посебен придонес за подобрување на односите на РС Македонија со дијаспората или државата во која престојуваат, за подобрување на меѓународниот углед на РС Македонија или се меѓународно познати и признати професионалци во својата струка“, информираат од министерството.

Сподели: