Вести Македонија Ударни вести

На собраниска седница второ читање за предлог законот за амнестија

Сподели:

Предлог законот за амнестија на лицата осомничени, обвинети и осудени за собраниските настани од 27 април 2017 година, по скратена постапка во второ читање е на дневен ред на денешната собраниска седница.

Владата минатата недела даде негативно мислење на предлог-законот за аменстија на сите осомничени, обвинети и осудени за 27. април, предложен од ВМРО-ДПМНЕ. За овој предлог закон ќе се расправа на собраниска седница.

Сподели: