Вести Македонија Ударни вести

Награда „22 Ноември“ за проф. д-р Зеќирја Незири, албанолог

Сподели:

 

На 22 ноември, во Кристалната сала на Собранието, во 12:00 часот, Одборот за доделување на државната награда „22 Ноември“ ќе ја додели државната награда „22 Ноември“ за 2022 година за признание на луѓе од политичкиот, културниот и општествениот живот во Република Северна Македонија, кои дале свој придонес во унапредување на меѓучовечкиот соживот и меѓусебното разбирање меѓу припадниците на различните заедници, култури и вери во Република Северна Македонија.

Добитник на наградата „22 Ноември“ за 2022 година е проф. д-р Зеќирја Незири, албанолог.

Сподели: