Вести Македонија Текстови

Одложена конференцијата за израелско-палестинскиот мировен процес

Сподели:

ddФранцускиот претседател Франсоа Оланд денеска рече дека меѓународната конференција, предвидена за 30 мај во Париз, на која требаше да се поттикне израелско-палестинскиот мировен процес, е одложена за летово.

– Американскиот државен секретар Џон Кери не може да дојде на 30 мај. Конференцијата ќе се одржи летово. Оваа иницијатива е неопходна – изјави Оланд.

Конференцијата, која ја предложи Франција, треба да ги заживее мировните преговори.

Извор meta.mk

http://meta.mk/odlozhena-konferentsijata-za-izraelsko-palestinskiot-miroven-protses/

Сподели: