Вести Македонија Ударни вести

Општина Гостивар со поддршка на лицата со ретки болести

Сподели:

 

Февруари е месец на луѓето со ретки болести, затоа градоначалникот на општина Гостивар. Арбен Таравари го пречека на средба Јосиф Мишевски, лице со ретка болест, со кого општина Гостивар организираше низа активности за подигање на свеста и различни проекти.

 

На средбата се разговараше за подготовка на акционен план и традиционално, по повод овој месец, беа обоени и рацете.

Инаку, општина Гостивар минатата година подели стипендии на ученици и студенти со ретки болести.

Сподели: