Вести Македонија Ударни вести

Општина Карпош: Отстранување на возила кои не се за употреба, картони, пластика, шут

Сподели:

 

На 21. февруари, Секторот Инспекторат при општина Карпош во соработка со Град Скопје и Полициска станица Карпош, ќе спроведе заедничка акција во урбаните заедници Злокуќани и Бардовци.

Целта на акцијата е согласно Закон за јавна чистота да се отстранат сите возила кои не се во возна состојба, предмети кои ја загадуваат околината, картони, пластични амбалажи, шут и сл.

-За таа цел, Ве информираме во најкраток можен рок да ги подигнете сите предмети кои се во ваша сопственост во спротивно ќе се постапи согласно законските регулативи, информираа од општина Карпош.

Сподели: