Вести Македонија Ударни вести

Општина Карпош започна со вонредна дезинфекција на колективните станбени единици-згради

 

Општина Карпош започна со вонредна дезинфекција на колективните станбени единици – згради, кои имаат повеќе од осум домаќинства.

 

 

Дел од комуналните служби на Општината ќе вршат дезинфекција на влезните врати и влезните делови од зграда, гелендери, сандачиња и лифтови.

Ги повикуваме сите граѓани да се придржуаат до препораките за заштита од вирусот, да одржуваат зголемена хигиена во влезовите и заедничките простории од згради.

Сите носиме одоговорност за јавното здравје!

Сподели: