Вести Македонија Ударни вести

Општина Куманово: Милион денари за населението во Турција и Сирија

Сподели:

 

На денешната прва вонредна седница на Советот на Општина Куманово, беше донесена Одлука за доделување на парична помош од буџетот на Општина Куманово за настраданото население од катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија.

 

 

Средствата во износ од 1.000 000 денари ќе бидат распоредени по 500.000 денари на двете држави.

Сподели: