Вести Македонија

Почнува зимското сметање на времето

Сподели:

Во 3:00 часот по полноќ завршува летното сметање на времето и почнува зимското, при што со поместување на часовникот за еден час наназад времето во 3:00 часот ќе се смета како 2:00 часот.

Зимското сметање на времето почнува последниот викенд во октомври и трае до последниот викенд на март.

Сподели: