Политичката криза во Македонија на дневен ред на Советот на ЕУ

Сподели

6861702519_1349289445_z

Советот за надворешни работи на Европската Унија денеска, по предлог на Германија и на Велика Британија ќе расправа за состојбата во Република Македонија.

Шефовите на дипломатија на членките на ЕУ ќе дадат необврзувачка препорака за политичката криза во Македонија, како земја кандидат за членство во Унијата.

Според најавите, дискусијата на министрите за надворешни работи на ЕУ за состојбата во Македонија би требало да заврши до пладне, по што Советот за надворешни работи на ЕУ ќе излезе со став за случувањата во Македонија.

Политичката криза во Македонија на дневен ред на Советот на ЕУ