Положување цвеќе по повод Св.Кирил и Методиј

Сподели

Делегација на Собранието, во состав Марија Георгиевска и Тони Јаревски, по повод
одбележување на 24 Мај – Денот на сесловенските просветители Св. Кирил и Методиј, на
23 мај 2024 година (четврток), во 11 часот, ќе положи венец свежо цвеќе пред
споменикот на „Св.Кирил и Методиј” на платото на Универзитетот „Св.Кирил и Методиј”-
Скопје, се наведува во соопштението на Собранието на РСМ.