Вести

„Потребно е Англија да остане дел од ЕУ, во спротивно, сите ќе ги сносат последиците”

Сподели:

Францускиот претседател Франсоа Оланд предупреди дека е потребно Англија да остане во ЕУ, во спротивно, сите ќе бидат принудени да ги сносат последиците

thumbs_b_c_e2528f23ff8a39caf95f30c5af3956b2

ПАРИЗ (АА) – Францускиот претседател Франсоа Оланд предупреди дека е потребно Англија да остане во ЕУ, во спротивно, сите ќе бидат принудени да ги сносат последиците, јавува Anadolu Agency (AA).

Оланд во палатата на Елисејските полиња се сретна со Претседателот на Украина, Петро Порошенко. По средбата остварија заедничка прес-конференција, на која одговараа на прашањата поврзани со престојниот референдум во Англија.

Оланд изјави: „За иднината на Европска Унија потребно е да дадеме сигурен одговор. Затоа потребно е Англија да остане дел од ЕУ. Во спротивно, сите ќе бидат принудени да ги сносат последиците”.

Сподели: