Продолжува расправата за импичментот на Иванов

Сподели

sobranie-impicment

Пратениците во Собранието денеска ќе ја продолжат расправата за иницијативата за утврдување одговорност на претседателот Ѓорге Иванов.

Пратениците од опозицијата сметаат дека Иванов со тоа што дал аболиција на 56 лица, само придонел да се влоши политичката криза во државата, а со повлекувањето на аболицијата признал дека донел погрешна одлука и дека ѝ наштетил на државата и поради тоа треба да си поднесе оставка.

Од владејачката партија сметаат дека Иванов не треба да си поднесе оставка и дека работел за доброто на државата.

Расправата за одговорноста на претседателот Ѓорге Иванов почна на 13 јуни, а претходно собраниска комисија ја оценуваше основаноста на предлогот поднесен од пратениците на СДСМ и на коалицијата, а поддржан од пратениците на ДУИ.

Продолжува расправата за импичментот на Иванов