Вести Македонија Ударни вести

Разрешен директорот на Скопска зоолошка

Сподели:

 

По скандалот кој ја потресе јавноста, разрешен е вршителот на должност директор на Скопската зоолошка градина Кристијан Стаменов, известуваат од Град Скопје и се оградуваат од индивидуално превземените дејствија на директорот.

Културна, образовна и научна се основните дејности на ЗОО Скопје, а нејзина основна цел е да ги чува, одгледува и презентира живите експонати и истите да ги направи достапни за пошироката јавност. Личната одлука превземена од страна на директорот не соодветствува со основните заложби за хумано чување и одгледување на животни и за истото мора директорот да понесе одговорност, поради што истиот се разрешува, информираат од Град Скопје.

Сподели: