Вести Македонија Ударни вести

Секретаријатот за рамковен ќе прерасне во Министерство за политички систем

Собранието гласаше за потребата од формирање на ново Министерство за политички систем и односи меѓу заедниците кое треба да го замени Секретаријатот за спроведување на Охридскиот договор.

Експертската јавност жестоко реагираше на зголемувањето на бројот на министерства посочувајќи дека државата не е финансиски моќна за да се зголеми владиниот кабинет.

Сподели: