Вести Македонија

ШАРЕНА РЕВОЛУЦИЈА: УАПСЕН Е ПАВЛЕ БОГОЕВСКИ

Сподели:

pavle-bogoevski

Павле Богоевски, активист на Шарената револуција е уапсен при обид да пушти транспарент од Камениот мост. Полицијата не дозволи на активистите да истакнат транспарент. Од другата страна на мостот се одржува роденденот на ВМРО-ДПМНЕ, а Никола Груевски има говор.

Активистите на Протестирам преку фејсбук се повикуваат веднаш да одат во полициската станица “ПРОЛЕТ”каде што е однесен уапсениот Богоевски.

 

Сподели: