Вести Македонија Ударни вести

Судскиот совет го разреши Вангеловски

Сподели:

 

Судскиот совет денеска донесе одлука да го разреши Јово Вангеловски од позицијата во највисокиот суд и судија во Врховниот суд, поради нестручно и несовесно постапување.

Предлогот за разрешување на врховните судии беше поради незаконската постапка околу овозможувањето на Сеад Кочан да се брани од слобода.

Освен Вангеловски разрешени се уште двајца други судии кои имаат право да поднесат жалба за одлуката на Судскиот совет до Врховниот суд.

Сподели: