Вести Македонија Ударни вести

Спано: Секоја членка на СЕ е обврзана со Конвенцијата да ги спроведува пресудите на Судот

  Општото начело е сосема јасно е секоја земја-членка на Советот на Европа е обврзана со Конвенцијата да ги спроведува пресудите на Судот. Во голем број пресуди Судот потсетува на ова начело и државата мора да ги спроведе одлуките на Судот во духот на Конвенцијата. Ова го денеска на прес-конференција го изјави претседателот на Европскиот […]