Вести Македонија Ударни вести

Град Скопје ќе набави 3 нови противпожарни возила

  Советот на Град Скопје на денешната седница усвои одлука за набавка на 3 возила со што значително ќе се подобри техничката опременост и модернизација на противпожарната бригада на Град Скопје. Со првата одлука се одобрува набавка на две противпожарни возила автоцистерни со капацитет од најмалку 7.000 литри. Со оглед на потребата за обезбедување основни […]