Вести Македонија Ударни вести

Д-р Старделова: Да се постигне консензус за унапредување на здравствениот систем и статусот на лекарите

  За заштита на здравјето, како основно човеково право, неопходно е во креирањето на мерки и политики да постои конзистентен пристап за зачувување на животната средина, унапредување на здравствениот систем и на лекарската професија, истакна претседателот на Лекарската комора, проф. д-р Калина Гривчева Старделова, по повод одбележување на Светскиот ден на здравјето, 7 Април, чие мото […]