Вести Македонија Ударни вести

Герасимовски: Одлука за основање претпријатие за производство и продажба струја

  Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски најави дека советниците за Предлог одлуката за основање општинско претпријатие за продажба и производство на струја ќе гласаат на следната Седница на совет закажана за среда.     Станува збор за голем капитален проект кој предвидува поставување на фотоволтаични електрани на крововите на јавните објекти во општината со […]