Вести Македонија

ЦИВИЛ: Полиција блокира штаб на Сојузот на Ромите на Амди Бајрам, под сомнение за вршење поткуп

Сподели:

Во центарот на Кавадарци, полицијата го блокира изборниот штаб на Сојузот на Ромите на Амди Бајрам и Демократска партија на Ромите, под сомнение дека неколку лица внатре во просториите вршеле поткуп на ромското население.

amdi-u-bunda

Наводно им се делеле по 1000 денари на лица од ромска националност. Откако биле откриени, поткупувачите се заклучиле во штабот. Во моментов се очекува и судски налог за влегување“, известува наш набљудувач од Кавадарци, пренесува Цивил.

Се очекуваат нови детали за овој случај секој момент.

извор: Цивил

Сподели: