Вести Македонија Ударни вести

Унгарија го ратификуваше Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО

Сподели:

 

Унгарија го ратификуваше Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО, соопштија од кабинетот на претседателот на Собранието, Талат Џафери кој денеска присуствувал на чинот на гласањето.

Plenálison a 4-es páholyban

На гласањето, сите 153 пратеници едногласно се изјасниле „за“.

Џафери, на гласањето присуствуваше на покана на претседателот на Националното собрание на Унгарија, Ласло Ковер.

Сподели: